Erasmus ne değildir?
Erasmus bir burs programı değildir, bir öğrenci değişim harekeliliğidir
Erasmus programı, bir yabancı dil öğrenme programı değildir
Erasmus bir araştırma programı değildir
Erasmus bir diploma programı değildir
Yurtdışı üniversite başvurusu yapmak istediğin okullar, bölümler ve başvurular hakkında merak ettiklerini uzmanlarımıza ücretsiz sorarak yurtdışı eğitim danışmanlığı alabilirsin.
Erasmus kaç ay sürer?
Erasmus projesi ile yurtdışında geçireceğiniz süre, üzerinde bulunduğunuz projenin türüne bağlı olarak 2 gün ile 30 gün arasında veya 2 hafta ile bir yıl arasında olabilir. Erasmus programına 37 ülkeden, 4000’den fazla yüksek öğrenim kurumu dahildir.
Erasmus programı amacı nedir?
Erasmus programı, Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülkelerdeki yüksek öğretim kurumlarının işbirliğini teşvik ederek, üniversiteler arası eğitimde kalitenin arttırılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunma amacına sahiptir. Aynı zamanda ülkeler arası değişimler sayesinde, öğrencilerin yurtdışı deneyimi yaşamaları, farklı kültür ve yaşam tarzlarını tanıma ve öğrenme imkanı bulmaları sağlanır.
Erasmus, öğrenciler ve öğretim elemanlarının araştırma projeleri, akademik müfredat geliştirme çalışmaları, eğitim ve finans giderlerini karşılayarak Avrupa’daki üniversiteler arasında hareketliliği artırır. Bu açıdan Erasmus başvurusu yapacaksanız Erasmus nedir, Erasmus nasıl yapılır ve Erasmus şartları neler iyi anlamanız ve araştırmanızda fayda vardır.
Erasmus başvurusu nasıl yapılır?
Kendi başınıza katılmak istiyorsanız, muhtemelen üniversiteniz, eğitim merkeziniz, şirketiniz veya bir kuruluş aracılığıyla başvurmanız gerekecektir. Bu nedenle okuyorsanız ilk olarak yapmanız gereken üniversitenizin Dış İlişkiler Erasmus Koordinatörlüğü merkezine gitmek olacaktır. Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için Erasmus şartları neler, hangi belgeler isteniyor, yabancı dil şartı var mı, Erasmus’a kimler başvurabilir, Erasmus yaş sınırı nedir gibi soruları sizin için cevapladık.
Erasmus başvurusu ne zaman?
Erasmus için başvuru tarihleri eğitim aldığınız üniversiteye göre değişiklik gösterir. Bazen yılda iki kez bazense yılda bir kez ve Ocak ya da Haziran ayında alabilir. Bu nedenle üniversitenizle ya da danışmanınızla başvuru tarihleri için erkenden görüşmenizde fayda var.
Erasmus şartları neler?
Erasmus değişim programı ile okumak isteyen öğrencilerin Erasmus başvuru imkanı bulabilmeleri için gerekli bazı koşulları karşılamaları gerekir. Gitmek istediği ülkeyi, şehri ve üniversiteyi seçen öğrencilerin Erasmus şartları aşağıdaki gibidir:
Lisans ya da lisansüstü eğitimin ilk bir yılını tamamlamış olmak
Bir akademik yılda toplamda 60 krediyi almış olmak
Erasmus programlarından birine daha önce katılmamış olmak
Erasmus programına dahil bir bölümde okumak
Akademik not ortalamalarının lisans öğrencileri için 4.00 üzerinden en az 2.20, yüksek lisans Erasmus öğrencileri için 4.00 üzerinden en az 2.50 ve doktora Erasmus öğrencileri içinse 4.00 üzerinden 3.00 olması
Erasmus programı için dil yeterliliğini karşılamak
Programa dahil olan bir bölüme başvurmuş olmaları gerekir
Aynı zamanda Erasmus programı, her öğrenciye eğitim hayatı boyunca hibeli olarak sadece bir kez faydalanabilme imkanı sunar. Erasmus deneyimi yaşamak istiyorsanız,
Erasmus ücretleri hangi masraflarınızı karşılar?
Erasmus ile gideceğiniz Erasmus üniversiteleri ücretsizdir. Aynı zamanda seyahat, konaklama yemek gibi yaşam masraflarınızı karşılamaya yardımcı olmak için ülkelere göre değişiklik gösteren Erasmus ücretleri ödenmektedir. Yükseköğretim öğrencileri, Erasmus ile öğrenim gördükleri kurumdaki laboratuvarlara veya kütüphanelere erişim için öğrenim, kayıt, sınavlar veya ek ücretler ödemek zorunda kalmayacaklardır. Her ülke ve şehre göre alacağınız Erasmus ücretleri, konaklama ve ulaşım masraflarına göre değişiklik gösterebilir. Bu açıdan Danimarka, Finlandiya gibi ülkelerde yaşam masraflarının yüksek olması, bu ülkeler yerine Polonya, Estonya gibi ülkeleri tercih etmenizi gerektirebilir.