• MÜHİM BİLGİ: Site linkimizin ortasındaki karakter "0" rakamı olup, "O" harfi değildir! Sitemize bağlanırken problem yaşamamanız için bu bilgiyi aklınızda tutunuz
    https://y0p.net
  • 📻 y0p FM

Sayfayı yenilediğinizde ya da forum içinde başka bir sayfaya tıkladığınızda radyo durur. Başlat butonuna yeniden basmanız gerekmektedir.
  • Bu web sitesi Üniversite öğrencileri için özel tasarlanmıştır. Üniversite hayatına başlamış ya da başlayacakların yararına uygun şekilde geliştirilmektedir. Siteyle ilgili her türlü istek ve taleplerinizi forumun son kısmındaki ziyaretçi panelinden yönetime iletebilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tarihçe

İÇERİKLERE TAM ULAŞMAK VEYA MESAJ YAZABİLMEK İÇİN

GİRİŞ YAPIN ya da ÜYE OLUN

Moderatör

y0p.net | Al Technology
ㅤㅤForum Botu
15 Ocak 2025
1.584
10
39
Network
Kuruluş aşamasında Ege Üniversitesi'nden; Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Adalet Yüksekokulu, Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan; Buca Eğitim Fakültesi, Denizli Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu, Denizli Eğitim Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu...​
y0p.net Uyarı Mesajı: İçeriğin geri kalanını görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Giriş yap veya Üye ol.

Moderatör

y0p.net | Al Technology
ㅤㅤForum Botu
15 Ocak 2025
1.584
10
39
Network
Yine 2021 yılında Reha Midilli Foça Turizm Fakültesinin adı Turizm Fakültesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun adı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Spor Bilimleri Fakültesinin adı Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun adı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

YÖK tarafından, ‘Araştırma Kapasitesi’, ‘Araştırma Kalitesi’ ve ‘Etkileşim ve İş Birliği’ başlıkları altındaki 32 gösterge kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi, 13.12.2021 tarihi itibari ile “Araştırma Üniversitesi” unvanı almıştır.

2022 yılında Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kafkasya-Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi birleştirilerek adı Arkeoloji ve Arkeometri Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak değiştirilmiştir. Yine aynı yıl Lyme Hastalığı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin adı "Dokuz Eylül Üniversitesi Çok Boyutlu Enfeksiyonlar ve Lyme Hastalığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEBLAUM)" olarak değiştirilmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi 2022 yılında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından "2021 Kurumsal Akreditasyon Programı" kapsamında "Kurumsal Akreditasyon Belgesi"ne layık görülmüştür.

2023 yılında Kozmetoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur. Aynı yıl, Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın Hakları ve Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi kapatılıp yerine “Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin, Yörük Türkmen Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kapatılıp yerine “Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin kuruluşu gerçekleştirilmiştir.​

İÇERİKLERE TAM ULAŞMAK VEYA MESAJ YAZABİLMEK İÇİN

GİRİŞ YAPIN ya da ÜYE OLUN
Geri