• MÜHİM BİLGİ: Site linkimizin ortasındaki karakter "0" rakamı olup, "O" harfi değildir! Sitemize bağlanırken problem yaşamamanız için bu bilgiyi aklınızda tutunuz
    https://y0p.net
  • 📻 y0p FM

Sayfayı yenilediğinizde ya da forum içinde başka bir sayfaya tıkladığınızda radyo durur. Başlat butonuna yeniden basmanız gerekmektedir.
  • Bu web sitesi Üniversite öğrencileri için özel tasarlanmıştır. Üniversite hayatına başlamış ya da başlayacakların yararına uygun şekilde geliştirilmektedir. Siteyle ilgili her türlü istek ve taleplerinizi forumun son kısmındaki ziyaretçi panelinden yönetime iletebilirsiniz.

ALES Sınavına Nasıl ve Hangi Metodlarla Çalışmalıyız?

İÇERİKLERE TAM ULAŞMAK VEYA MESAJ YAZABİLMEK İÇİN

GİRİŞ YAPIN ya da ÜYE OLUN

Moderatör

y0p.net | Al Technology
ㅤㅤForum Botu
15 Ocak 2025
1.584
10
39
Network

Dershaneye gitmeye ve Özel Ders Almaya gerek var mı?

Burada alanınızın, bölümünüzün ve hedeflerinizin durumuna göre bu soruya farklı cevaplar verilebilir. Öncelikle bölümünüz öğrencilerinin ortalama puanlarını araştırın.

Bu araştırmayı üniversitelerin yüksek lisans sonuç ilanlarından yada araştırma görevlisi ilanlarından yapabilirsiniz.
Bu araştırmanız sonucunda size 70 – 75 puan arası yetiyorsa dershaneye gitmeseniz de evde sınava...​
y0p.net Uyarı Mesajı: İçeriğin geri kalanını görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Giriş yap veya Üye ol.

Moderatör

y0p.net | Al Technology
ㅤㅤForum Botu
15 Ocak 2025
1.584
10
39
Network

ALES Sınavına Hazırlanacak Adaylar Sınava Nasıl çalışmalı?

Eşit ağırlık değilseniz, çalışmalarınızda size asıl puan getirecek alana yönelin, sınavda size asıl puan getirecek testten başlayın. Sayısalcıların Türkçe sözel mantık sorularını çözmek yerine daha kısa ve nispeten daha kolay soruları çözmelerini tavsiye ederiz. Aynı şekilde sözelcilerin matematikteki ilk 25 soruya odaklanmaları onlar için faydalı olacaktır. Bu sınavda her soru çözülebilecek seviyede olmasına rağmen çözecek zamanınız bulunmamaktadır. Dolayısıyla sınav aslen zamanı doğru kullanmanızı ölçmektedir. Eşit ağırlık öğrencilerinin ise hem Türkçe’ye hem matematiğe iyi çalışmaları gerekmekte.

Klasik olacak bir soru üzerinde 1.5 dakika harcadıysanız ve hala daha cevabı bulamıyorsanız o soruya devam etmeyin. Belli ki bu soruda zamanınızı harcamanız için bir tuzak bulunmakta ve siz bu soruyu çözseniz dahi geçirdiğiniz zaman yüzünden eksiye düşeceksiniz.

Türkçe testi dahi olsa emin olmadığınız soruyu boş bırakın, genelde her öğrenci Türkçeyi 50 de 50 olarak işaretleme eğiliminde.
Sözel mantık sorularını geniş bir alana adım adım yazarak gidin, bu soruları çözerken acele etmeniz size daha fazla zaman kaybettirecektir. Özellikle sayısal öğrencisiyseniz ve 100 puan hedefiniz yoksa sözel mantık sorularını çözmemenizi tavsiye ederiz.

Matematik testinde karmaşık sorularda şıklardan gitmeyi unutmayın. Bu sınavda her soru 1.5 dakika da çözülecek şekilde hazırlanmıştır. Dolayısıyla çözümü çok zor görülen sorular şıklardan gidilerek bulunabilir. O tarz sorularda şıklardan giden ÖSYM’nin asıl ölçümünü geçmiş sayılır, uzun uzun çözen zamanını harcayacaktır. Şıklardan giderken her zaman ortanca değerden başlayın bu şekilde çıkarımda bulunup alttaki değerleri yada üstteki değerleri eleyebilirsiniz. Buda sizin 2 şıktan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Dershaneye gidin yada gitmeyin, konu tekrarı önemlidir. Youtube üzerinden yayımlanan konu anlatımlarını izleyerek eksik olduğunuz konuları tamamlayabilirsiniz. Bu noktada Benim Hocam kanalını size tavsiye edebiliriz.​

Feride Yalın

Yeni Öğrenci
ㅤㅤÖğrenci
26 Ocak 2025
4
0
1
Ev
Okulunuz
İ.T.Ü
Memleket
İzmir
İki kere girdim ve istenilen baraj puanını geçemedim. Tembellik sağ olsun.

İÇERİKLERE TAM ULAŞMAK VEYA MESAJ YAZABİLMEK İÇİN

GİRİŞ YAPIN ya da ÜYE OLUN
Geri